Jedzonkowo

Pasztet z soczewicy | 24/02/2013

Pasztet z soczewicy? To jest w ogóle zjadliwe?! Otóż jak najbardziej jest. :) Jestem fanką wypróbowywania wegetariańskich wersji mięsnych dań – bardzo często potrafią one pozytywnie zaskoczyć, a nawet przywiązać do siebie na dłużej. :) Tak też było w przypadku tego pasztetu. Na pierwszy rzuto oka nie wygląda on zbyt apetycznie, bo jest zielonkawy (jak to soczewica), ale wystarczy ukroić sobie plasterek na kanapkę żeby się przekonać, że to smaczna rzecz. Dobrze przygotowana, dobrze przyprawiona, jednym słowem: apetyczna rzecz firmy Wegetarianin. Pasztet z soczewicy nie pojawia się w mojej lodówce często, ale od czasu do czasu mam na niego ochotę. Tym bardziej, że skład jest zachęcający (tylko zielona soczewica, olej, kasza manna, czosnek, sól i ziołowe przyprawy).


Dodaj komentarz »

Dodaj komentarz