Jedzonkowo

Pasztet z pestek dyni | 01/04/2013

Pasztet z pestek dyni, wypatrzony w stacjonarnym sklepie Organic Farma Zdrowia, skusił mnie bardzo szybko – to w końcu nowy smak, którego poznania nie mogłam sobie odmówić. Kupiłam go dotychczas dwa razy i muszę przyznać, że smakowo jest bardzo dobry – zdecydowanie warto go spróbować. Ma jednak pewną drobną wadę z którą trzeba się liczyć – po otwarciu opakowania (na szczęście niezby dużego, bo trochę ponad 200g) nie może długo stać w lodówce. Lubi szybko pokrywać się pleśnią. :( Tak to już jest z produktami gotowymi – nawet mając przedłużony termin przydatności w końcu się psują, a jeśli sięgamy po żywność nie nafaszerowaną konserwantami, to tym szybciej to postępuje.

Jeśli komuś smak pasztetu z pestek dyni bardzo podpasował, to może pokusić się o upieczenie własnej wersji tego dania. :) W Internecie przepisów jest bardzo dużo, można np. skorzystać z tego oto na stronie Zwegowani.pl. :) Jeśli natomiast nie mamy dużo czasu, to kupny ze sklepu też będzie smaczny.


Dodaj komentarz »

Dodaj komentarz